Bästa Nya Låt: Itch – ”London Is Burning”

Gehitmusiken —  9 januari, 2013 — Lämna en kommentar

itch london is burning

Den 19 januari gör fantastiskt galna AWOLNATION ett besök i Göteborg, och imponerad som jag fortfarande såhär ett halvår senare är av deras urladdning på Siestafestivalen i somras är jag redan given som besökare på den aktuella tillställningen. Med sig som förband har de den för mig helt okända Itch, känd (nåja) från en akustisk reggaepunktrio vid namn The King Blues. Dessa känner jag dock till av den enkla anledningen att jag en gång för väldigt länge sedan faktiskt snattade deras skiva i någon här icke nämnd skivbutik endast på grund av det fina omslaget. Nu vet ni det. Det om detta. Så det så. Osv.

Med sitt hysteriskt synthiga intro markerar ”London is burning” redan på ett par sekunder en skarp kontrast till det skönt lunkande, om än superpolitiska, sound The King Blues en gång hade. Snarare rör sig Itch någonstans i ett gränsland mellan Asian Dub Foundation och ett snällare Atari Teenage Riot, givetvis toppat av en spottande elak brittisk uppviglaraccent, och de bilder som kommer till mig under dessa dryga tre minuters riotdisco är inte på något sätt ett electropunkigt dansparty, även om det kanske är vad man skulle vilja ha till musik av den här kvaliteten. Nej, snarare ser jag gatstenar regna över uniformerade män och kvinnor i samhällets tjänst, chanslösa trots allt tjack de i förberedande syfte dragit i sig bakom piketens insynsskyddade pansarglas. Och jag älskar det! Dansmusik för din kravall, så att säga.

Itch framträder som sagt på Brew House i Göteborg den 19 januari, och ”London is burning” finns, om än utan officiell video, att avnjuta på:

Michael Porali

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s