Frida Sundemo: ”Snow (Immanu El remix)”

Gehitmusiken —  10 januari, 2013 — Lämna en kommentar

Immanu El

Idag remixar Gud världens dystra anlete, öppnar den variationslösa gråheten mot nya nyanser av vitt, slätar ut rynkorna och blinkar fram solsken; med snö på nästippen rusar jag efter bussen, på väg hem med två flaskor vin, på väg mot Fan Va Bra Livet Är Trots Allt. När snön väl börjar virvla omkring i högsta hastighet står jag och stirrar ut på en beklaglig vy, släpper en systemetpåsens lila i vinden, låter universum pussa och leka med den som jag ska pussa och leka med universum.

Visst är jag glad.

Soundtrack till Den Plötsliga Snöstormen: (Före Detta Göteborgaren) Frida Sundemo + (Göteborgs postrockstolthet) Immanu El. Bandet har gjort en total omarbetning av låten. Det är, skulle man kunna säga, som att omarbeta en hel dag från grunden. Istället för att vakna med ångest, vaknar du med hopp. Istället för att ramla i slasken snurrar du med snöflingorna. Istället för synthpresets och pop, postrockgitarrer som svävar ner stillsamt och grandiositet.

Hur som helst har någon omarbetat min dag i grunden.

Och ja. Originalet var också riktigt bra så det är väl som att byta ut en vacker neontavla på ett urbant snölandskap mot en stillsam, kontemplativ vandring genom Din Favoritskog eller, ännu bättre, en skog du aldrig besökt. Jag är i en skog jag aldrig besökt och det är skönt att man har gott sällskap: en vacker röst, en dov puls, genljudande gitarrslingor som ekar ut i aftonmörkret och allt man kan finna i ensamheten. I väntan. Omringad av snön!

(lyssna även på Sameblods remix av ”Snow” – en helt annan sorts grej)

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s