Video: Bobastian – ”Samma Som Dom”

Gehitmusiken —  14 januari, 2013 — Lämna en kommentar

OSCAR ÄR NAKEN2000

Tiden är förbi då jag kallar Robert för lill-Håkan och Bobastian för den nya generationens Hellström. Men jag håller fast vid samma åsikt som från första gången jag hörde dem, detta fantastiska lokalband är Göteborgspopens Räddning. Att de till skillnad från Westkust sjunger på svenska gör dem till Göteborgs just nu bästa och mest intressanta band.

Jag flyttade till Göteborg på grund av den romantiserade bild av Livet och Kärleken som målades upp av Broder Daniel och Håkan. Nu känner jag att jag mer och mer få ta del i denna världen. Jag har under 2012 kommit att älska Göteborg och dess vackra människor. Och därför var det ett av mitt livs bästa år.

Förra året charmade Bobastian mitt hjärta igen med den hetlevrade singeln ”Oxford Street (Jag tror jag stannar här)”. Den var så bra att den fick hamna på vår lista över 2012 års bästa svenska låtar. Tolfte plats är en för jävla bra plats med tanke på att 2012 var året då svensk popmusik fick ett uppsving igen.

Sedan dess har jag hört mycket om den kommande EPn. Nu heter den Ny Demokrati och för Bobastian är betoningen verkligen på ny. Det är ett helt nytt sound för bandet, råare instrumentellt, mer postpunk melodiskt, mer vuxenångest textmässigt. Jag har hört Håkan vända in och ut på sina låtar, sprudlande hopplöshet i dur blir till det pessimistgråa förfallets sång. Någonting liknande märker jag på vad som händer med Bobastian.

(Tänk om Håkan hade lagt ner med att charma popflickor och börjat lyssna mer intensivt på Nick Cave. Hade det inte varit fantastiskt? Tänk er en skäggig Håkan med mörkret mer synligt i ögonen. Fast han är la lycklig?)

Det finns mer mörker att dölja nu för tiden. SD växer och folk blir bara allmänt mer dumma i huvet.
Det är väl på tiden att vi slutar låtsas.
Något sånt.
Herr Aspenskog väser och spottar ut giftiga ord; rösten är alltid på gränsen att brinna upp
och bli Jazzhusrök.

Lyssna på ”Samma som dom” och titta på paranoiavideon där Jazz-Oscar springer ifrån Slender Man-figurer / hallucinationer ur en FBI-thriller.
Det slutar mycket naket. Naket och nagellack på ena handen är det senaste, hetaste i Göteborg.

Avicii Forever

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s