Video: Itch – ”Spooky Kids”

Gehitmusiken —  14 januari, 2013 — Lämna en kommentar

Itch Spooky Kids
Så sent som i förra veckan upplyste jag er trevliga läsare om Itch och hans fantastiska upplopps-anthem ”London is burning”. Låten har så att säga passerat mina öron mer än en gång sedan dess och redan nu i morse inledde Noisey (”livsstilsmagasinet” VICE:s video-offshot) årets tredje vecka med att premiärspela nästa hit, nämligen ”Spooky kids”. En hemsk historia som inleds när ett hemlöst gäng i yngre tonåren klättrar upp ur underjorden och rånar någons mormor (eller farmor) på matkassarna. Vidare dyker de modiga fyra friskt vågat ner i restaurangbakgatornas soptunnor på jakt efter mat för dagen – men får givetvis tag på för lite, slåss och sparkas om den sista halvfrallan och dundrar vidare rakt ut på snatteri- och inbrottsturné.

Och med hemsk menar jag inte att jag på något sätt tycker den här typen av gördetsjälv-fördelningspolitik är per definition förkastlig, utan snarare på att videon på allt för många sätt porträtterar en verklighet många lever i på riktigt. Dagligen. Med den obetydliga skillnaden att verklighetens ”spooky kids” inte gömmer sig bakom halvtaskigt plagierade Slipknotmasker. Och låten, med sin skevt påfrestande mix av dubstep, hiphop och hardcore är faktiskt inte särskilt mkt mindre skrämmande den.

Michael Porali

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s