Bästa Nya Låt: Leo Leoson – ”The Contemporary Dancer”

Gehitmusiken —  15 januari, 2013 — 1 kommentar

Leo Leoson

Jag klickar på PLAY. Leo Leoson var hittills ett okänt namn för mig. Hans låt ”The Contemporary Dancer” strömmar ur högtalarna. Inledande är det en ljus mansröst och en mixning i stereo som drar öronen åt sig. Innan jag har kommit halvvägs in i låten så är jag förtrollad.

”The Contemporary Dancer” är hans debutlåt. Skriven av Leo och producerad tillsammans med Andreas Söderlund (Niccokick) släpptes den digitalt för Spotify och iTunes genom 100 SONGS. En låt som är lika delar underhållande som engagerande. Och den tål att synas i sömmarna!

Det första som slår mig efter några sekunder är Billy Corgan-vibbarna i Leos röst, även om den är betydligt ljusare än Corgans. Det är något med uttalet och sättet som han drar ut på orden som stundvis påminner om The Smashing Pumpkins sångare.

Men där slutar likheten! Här är det en singer/songwriter som leker med klubbmusik. I ”The Contemporary Dancer” blandas ljudet av akustisk gitarr med plingplong och trummor, de två sistnämnda skriker en stunds sittande framför något musikproduktionsprogram. Det blir ibland nästan för perfekt och sterilt men så kommer räddningen varje gång Leos röst ger liv åt ännu en textrad. Den här förtrollningen är omöjlig att bryta, till och med när han i refrängen utmanar det vackra med orden ”Oh holy shit” så räddar hans röst och framförande allt.

Texten är en självsäker men framförallt underhållande uppvisning. Orden sparkar fram låten på ett lekfullt sätt, det är också dessa som vid en närmare titt och analys bygger upp djupet. ”My matter patters to your antimatter while you shatter / Our emotional fission became a physicians mission for omission of our fusion.”

Det är musik som man kan analysera in i minsta detalj, reflektera över och framförallt bli imponerad av. Konsten att skapa en intim känsla som inte lämnar lyssnaren oberörd. Så mycket i en så lätt förpackning. Leo Leoson släpper sin debut-EP senare i år. Den släpps på Company TEN där bl.a Icona Pop och Niki & The Dove är signade. Han sitter på någonting stort här, ett enkelt men samtidigt underbart recept och jag hoppas bara att han kokar ihop EP:n med samma ingredienser. Gör som jag, klicka på PLAY och njut!

Amar Bajric

Titta på den fina videon också:

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Bästa Nya Låt: Leo Leoson – Go Slow « Ge Hit Musiken - juni 7, 2013

    […] har skrivit om Leo Leoson förr. Efter ett tips till Ge Hit Musikens inkorg lyssnade jag på hans ”The Contemporary […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s