The Embassy – ”International Theme”

Gehitmusiken —  15 januari, 2013 — Lämna en kommentar

International Theme

The Embassy är Garanterad Lycka. Duon uppfann den nya Göteborgssommaren 2002 med Futile Crimes, ett av den svenska popmusikens bästa album. Solstrålarna som emanerade ur dess blandning av solnedgångsvarm sommarpop, new wave-electro och balearisk house har sedan dess — med ett 80-talssväng av tribalrytmer och en disco-aura från gulderan — trängt igenom den dystraste molnigheten och värmt i det kallaste av gbg-regn. Deras musik funkar lika bra i ett DJ-set som för hemmalyssning med doftljus och mysigheter. Den inspirerar till drömmar om den ändlösa sommaren i den mest stressfyllda ett-paket-lucky-strike-om-dagen-tiden.

Det är musik jag lyssnar på just nu medan jag själv tränger igenom den senaste stressens gråmulenhet, och längtar mig bort till

Ja, ni vet ”when the wind is blowing cold
you will need some(one) to hold” ni vet

Ändlös Sommar: Knarrholmen, hemmafester i de småländska skogarna, bad, rave, sex, kärlek, mys, ljus, ljus, ljus.
Och The Embassys nästa skiva Sweet Sensation som släpps via deras nystartade skivetikett International. 2013 kommer vara året då svensk pop lyfter över pitchfork-murarna och ser nya badstränder att erövra och gamla terratorium att återvinna. Think Globally.

Här kommer en ny låt. Det verkar som att Göteborgsduon har hängt med i den senaste utvecklingen inom house och techno. Under 2012 var huvudordet Lo-Fi och den amerikanska etiketten L.I.E.S har varit i spetsen. Det skulle inte förvåna mig om våra kära göteborgspopare har lyssnat på deras senaste kompilation. Detta är nämligen en kort lo-fi house-jam med hojtande samples, brända syntar, smattrande 80-talshouse snares och en spoken word recitation som hade platsat mycket väl där. Mycket fet och förhoppningsvis en förvisning på den kommande sensationen den 31 januari.

Utöver detta: Häng med så ska ni få höra en ny singel från bandet inom kort. Och kom till Jazzhuset den 18:e för att fira min födelsedag och se mig dja i 4 timmar med min älskade bror Aleksandar.

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s