Bästa Nya Låt: The Embassy – ”Related Artist”

Gehitmusiken —  17 januari, 2013 — Lämna en kommentar

The Embassy Related Artist

Jag sa i gårdagens hyllning till Göteborgs sanna solsken, duon The Embassy, att de är garanterad lycka. Och just nu är jag lycklig. Känner varje nyans av solnedgången i ”Related Artist” flöda längst mitt skinn, betraktar hur färgernas minimunnar får mitt hår att sträcka ut sig som pyttehänder i ett amen, en bön och en tacksamhet varur en ny sol ska stiga. Över alla balkonger i världen, under varje månskensnatt, med varje cigg jag rökt och kommer röka.

Den har nu blivit en av mina favoritlåtar. Så lätt var det. Rätt tid, rätt plats. Och jag kommer aldrig glömma den. Den är nu Ögonblicket

av förening

i mitt liv som fullkomnas, förvandlas till vin jag
förvandlas till vinden

bär aldrig mask, är vinden

som leker med plastpåsarna i mitt inres parkeringsplatser
som solbrända syntharmonier
som gitarrkomp stillsamma basgångar

fördriver tiden, släntrar omkring

i en ändlös sommar, bland vänliga kossor och skogstroll: aldrig kommer regn
vara gbg-regn, aldrig igen
är kyla
kallt.

Jag är fullkomligt bortom mig, nått en helt ny Levels. För tio dagar sen hade jag bottenlös ångest.
Jag kommer ha ångest igen, men ångest är aldrig igen ångest.

Nej jag är inte hög och fattar ni så fattar ni
välkomna in i mitt ljus.

när jag är DIKT-ator är The Embassy ett av mina husband: I min DIKT finns
ingen plats för dålig musik

Kommer Sweet Sensation vara årets skiva? MYCKET MÖJLIGT. Konkurrensen är hård. Franke, Nordpolen, Makthaverskan och mycket mer. Men de får nog göra ett Tender Surrender för detta första släpp på The Embassys nya skivetikett International.

Nog med religiöst svammel. Lyssna och dröm dig bort.

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s