Video: Sibille Attar – ”Come Night”

Gehitmusiken —  18 januari, 2013 — Lämna en kommentar

Sibille Attar

Min morfar brukade säga att så länge man sjunger och dansar så är allt okej, då har man alltid lyckan inom räckhåll.
Och vi borde sjunga och dansa oftare, livet borde vara som en solig sommardag, helst varje dag. Man ska skapa minnesvärda ögonblick och ha ett soundtrack till dessa. Livet ska vara som en karusell med oändliga loopar, med den där kittlande känslan i magen. Utforska världen, skratta, dansa in i någon och träffa kärleken med stort K. ”You sit by your window, I know you´re thinking of me.”

Sibille Attar har en del i bagaget, hon har tidigare varit medlem i Speedmarket Avenue, The Tourettes och [ingenting] samt medverkat på några till skivor. 2012 släppte hon EP:n The Flowers Bed och med endast fyra låtar har hon blivit Grammisnominerad i kategorin Årets nykomling. Debutfullängdaren Sleepyhead släpps den 20 februari på Stranded Rekords. Behöver jag säga att jag ser fram emot det?
”Come Night” är albumets första singel och den träffar rätt direkt, som en glad smäll på käften som man senare skrattar åt. En känsla som är omöjlig att fly från. När jag spelar upp den för en vän under en kall januaridag så tar det ingen lång stund innan hon sjunger med i refrängen. Lite magi under eftermiddagskaffet. Musikvideon innehåller dans, dans och ännu mer dans och får mig att tänka på morfars visdomsord och låten är ett soundtrack till varma sommardagar när man är på väg någonstans och samtidigt inte flyr från någonting.

Vi packade ner tältet och ölflaken i bilen och åkte på morgonen, jag hade jobbat hela natten och istället för en välbehövd tupplur drack jag några morgonöl. Vi stannade till på vägen för att köpa det sista som behövdes, letade runt på ett köpcentrum lagom onyktra på förmiddagen. Vi satte fart mot något okänt, på väg till ett annat land och en festival. Hade vi haft ett soundtrack så skulle det vara den här låten. ”I´m leaving tomorrow, nothing left here to see”.

Kisspauser och rökpauser. När det blev köer på motorvägen så satt vi med rutorna nedvevade och blåste ut röken, fyllde på med nikotin och alkohol. På väg mot något nytt och spännande, på väg mot en försmak av vad vi önskade att sommaren skulle bli. Väl framme så gav vi bort den ena eurosedeln efter den andra i utbyte mot öl, dansade runt med bar överkropp och skrattade högt trots all smuts och gyttja.

Sibilles röst är sockersöt och ”Come Night” är lättsmält och beroendeframkallande. Det här är en hyllning till livet, ett soundtrack som är en spark i röven och som får en att springa ut och fånga dagen! Den framkallar stora känslor med textens tidlösa meningar om att längta bort, bryta upp och fly. Liksom den svartvita musikvideon med alla dansare som bara längtar efter att få dansa runt med hela färgspektrumet runt sig. Resan dit är halva målet, precis som med vår roadtrip förra sommaren.

Akta er så att ni inte blir gråa. Ni kan välja att inte tro på magkänslan, att vilja veta allt i förväg och söka tröst i tryggheten. Vi gav oss ut, hade inget att förlora. Satte oss i bilen och sjöng med. Vevade ner rutorna, sträckte ut handen och lyfte från den heta asfalten. Vi dansade loss och visste att det blir färgglatt i slutet, precis som i musikvideon. Det handlar om att leva och inte bara överleva. ”Ain´t no way of living for a believer of love”

Amar Bajric

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s