Iceage: ”Coalition”

Gehitmusiken —  19 januari, 2013 — Lämna en kommentar

Iceage Coalition

Iceage är ett av våra favoritband från grannlandet Danmark. Debutalbumet New Brigade var nära nog ett mästerverk till punkplatta, och sedan skivsläppet har de varit på turné världen över. Förra året, under våren då Ge Hit Musiken fortfarande var ett spädbarn till blogg, såg vi dem i Skjul Fyra Sex här i Göteborg. Det var en av årets bästa konsertupplevelser, om inte den bästa: ett band som vet vad fullt ös innebär, en svinfull Elias Bender Rönnenfelt och en vild moshande publik. Och låtar man lärt sig utantill.

Det verkar som den nya plattan kommer vara ännu mer oldschool än den första. ”Coalition” är två hektiska minuter av dekonstruerad 70talspunk och amerikansk hardcore. Trots dissonansen och det allmänna skränet är det en melodisk (lyssna på den där gitarrtremolon!) och beroendeframkallande bergodalbana till låt. Elias vrålar precis vid gränsen till begriplighet medan man slungas bak av en rytmsektion som när som helst kan falla isär. Det går fort. Sjukt fort. 

Bojan Buntic 

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s