Bästa Nya Låt: The Knife – ”Full Of Fire”

Gehitmusiken —  28 januari, 2013 — Lämna en kommentar

THE KNIFE FULL OF FIRE
Jag har varit på andlig semester de senaste dagarna, allmänt borta från musikvärlden, fullständigt närvarande i Den Verkliga Världen. Men en sak har jag givetvis lagt märke till: The Knife är tillbaka. Och HYSTERIN. Spelningar, festivalgig (Way Out West), dvs biljettkaos, och popnördar som kommer i brallan. Yay! The Knife.

Fast vilka skriker yay både före och efter de hört den nya låten?

Karin Dreijer är Full av Eld. Riktigt full. Det är ett The Knife två år efter Det Stora Frågetecknet — operan Tomorrow, In A Year. ??? Tyckte ni det var galet så välkommen till ”Full Of Fire”. Det är en sjukt knäpp låt t.om. för The Knife. Den kommer att sprida sig som en alltuppslukande tunga av flammor genom seapunkvärlden, DIS magazine-folkets hjärnor och stimulera deras artificiella kön; den kommer förbrylla varenda person som trors sig gilla att lyssna på Sveriges Viktigaste Band; och den kommer framför allt att hamna i mina vildaste mixar — ja, om sådär 15 minuter.

Det är nämligen världens knäppaste vokala techno. Det är verkligen att ta i att säga att det är ett gränsfall till en poplåt. Istället kan man jämföra det med vad producenterna på L.I.E.S gör med techno/electro/house, bränner sönder den i kanterna, får den att skrika och skräna som en postpunkmardröm. Det verkar som alla har hoppat på lo-fi techno-trenden.

”Full Of Fire” är en poplåt som håller på fräta sönder. Allt ifrån de första simpla trummaskinsrytmerna, till Karins redan förryckta röst, fräter, fräter, fräter. Den låter så jävla ond.  Mer hetsigt, illvilligt än vad duon någonsin låtit förr. Produktionen är så klart i världsklass. Låten har en oändlig återspelbarhet, oändligt med små detaljer att uppmärksamma och uppskatta. Det är så himla bra att

jag förutspår årets bästa svenska album:

1. The Knife – Shaking The Habitual
2.
Nordpolen – Sen jag träffade dig
3. The Embassy – Sweet Sensation
4.
Håkan Hellström – Det kommer aldrig va över för mig

Bojan Buntic 


Självklart är videon (regisserad av Marit Östberg) lika skum:

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s