Video: Mattias Alkbergs Begravning – Skända Flaggan

Gehitmusiken —  29 januari, 2013 — Lämna en kommentar

Mattias Alkberg Skända Flaggan

Skruvad indiepop ifrån Luleå. Jao. Varför inte? Jag blev omedelbart förtjust i ”Skända Flaggan” från Mattias Alkbergs Begravning men insåg inte dess storhet förrän nu när Carl Diekers video publicerats. 

Först: Mattias Alkbergs dödsallvarliga zombie /sagan om ringen-fejs. Sen: fjompiga gitarrmelodier direkt från någon absurd dimension där renässansen aldrig tog slut. Tribalt, rituellt trummande. Jag förväntar mig att en pårökt Robin Hood ska dyka upp med ett dödsbud från en en kejsare ur Mulan. Allsång om att skriva kuken på svenska flaggan av välklädda män med corpse paint i ansiktet: de sjunger någon slags visa som handlar om något (”De kan väl ses som en metafor för makt i olika led och riktningar, kanske framför allt som den ser ut och fördelas mellan fäder och söner, bildliga såväl som bokstavliga.”), de är rebeller / popnördar — och är ändå närmare sunt förnuft än den mest välvårdade / sminkade skribenten på den mest sansade redaktionen i Sverige.

Hur som helst: det är fest. Vi är alla bjudna: skriva kul grejer på flaggor och vägra vara med. Dricka öl i slow-motion.
Jag fattar ingenting men jag diggar det.

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s