Ge Hit Mixen vol. 1: Invisible Guy

Gehitmusiken —  5 februari, 2013 — 1 kommentar

GE HIT MIXEN INVISIBLE IS THE FUTURE

2013 kommer det många uppgraderingar till Ge Hit Musiken. Bland annat planeras en omdesign av hela sidan. Vi inleder idag en ny aspekt av sidan: Ge Hit Mixen. Vi kommer att publicera en DJ-mix eller ett blandband i veckan, varje tisdag. Dessa kommer andra bloggare / producenter / DJs / band / skivbolag / och andra intressanta personer inom Sveriges kulturliv att skapa åt oss. Ni, våra kära läsare, kommer att kunna tipsa oss om vilka ni vill höra en mix eller ett blandband av. Vi kommer också, en gång i månaden, att publicera Ge Hit Musikens egna DJ-mix; dessa kommer jag och min bror Aleksandar Buntic att stå för.

Först ut har vi en av mina två favoritbloggare i Sverige: Invisible Guy. Han driver en blogg med fokus främst på obskyr, underjordisk, svårupptäckt musik. Hans förmåga att hitta oupptäckta artister är oöverträffbar i Sverige. Hans vägledning genom den mer svårtillgängliga postpunken, gothmusiken, new wave, minimal wave, är ovärderlig. Jag har funnit många favoriter med honom som guide. Han har också en högst personlig musiksmak och är full av intressanta åsikter. Hans recensioner är bland det bästa som finns inom musikkritik i Sverige. Och om ni har varit uppmärksamma har ni även sett gästinlägg av honom på vår sida. Så klart detta kraftverk ska finnas på Ge Hit Musiken. Och jag är ärad att publicera hans mixtape som den första delen i denna långa resa genom andra människors musikvärldar.

Invisible – is the future börjar in media res med electro du aldrig hört talas om, Dogpops ”Paradogs”: melodiska blips och blops, skrammel, och en förvrängd röst som säger ”the world is paradogs”. Det vill säga, vi har att göra med en mixtape som är en resa lika personlig, obskyr, intressant och spännande som Invisible Guys blogg. Likt en av mina favorit-DJs, ZIP, tar han oss till outforskade territorium, med experimentell och märklig musik, och för oss sedan tillbaka till mer sansade, säkra områden. Vi har ingen som helst aning om vad vi kan förvänta oss.

Här följer en tracklist. Lycka till att hitta alla dessa låtar, det kommer ni, precis som jag, vilja göra. Min egen jakt började för några dagar sedan och fortsätter nu när jag har mer tid.

Bojan Buntic

1. Dogpop – Paradogs

2. Nezzy Idy – Ambulance Arms

3. Pankow – Don’t

4. Vono – Dinner Für 2

5. SS-Say – Care

6. John Foxx – Europe After The Rain

7. Near Paris – Believe Me

8. Forces – Idolize

9. Position Paralelle – Gorge ‘Arachnee’

10. Samedi – World

11. Futurisk – Army Now

12. 3 Miles From Here – Until Then

13. KaS Product – Party

14. Two of China – Telk Mee (Wild Version)

15. Club De Rome – Gringhita

16. Minimal Compact – When I Go

 

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Invisible Guy skapar mixtape åt Gehitmusiken! | INVISIBLE GUY - februari 5, 2013

    […] Så vandra över till deras blogg och spana in mitt mixtape. Runt sextio minuter långt, fyllt till bredden av det mest okända du kan hitta. Nåja, det är relativt okänt i alla fall. Se vad Bojan har skrivit om det och ta er dit. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s