Bästa Nya Låt: I Used To Be A Sparrow – ”On / off”

Gehitmusiken —  18 februari, 2013 — Lämna en kommentar

I USED TO BE A SPARROW

Egentligen hade jag tänkt skriva om en helt annan låt i dag, men under tiden mellan dess att jag kom hem i eftermiddags och att jag skulle sätta mig och göra just detta, hann något helt annat korsa min väg. Ett band jag tydligen följer på Facebook (antagligen på grund av bandnamnet) släppte nyligen lös sin nya video, och när huvudpersonen i den länkade den blev det helt plötsligt dags att höra I Used To Be A Sparrow för första gången. Och precis som den respons jag fick av en vän när jag tipsade henne om en helt annan låt har jag egentligen bara en sak att säga om det här. WOW. I versaler. Och då menar jag inte stadsfestivalen som brukar förkortas så, utan det betydligt trevligare användandet av ordet.

”On / off” tog fokus från ungefär allt annat jag hade för ögonen och grävde sig precis lika djupt in i benmärgen som det iskalla sidledesregn jag tillbringat en stor del av dagen i. Att de dessutom får mig att tänka på den förlovade plats vi känner som 1998, med ekon av dåtida hjältar som Samiam och Sunny Day Real Estate, gör verkligen inte saken sämre. Lägg därtill den orimligt stiliga videon som trots sin tintat svartvita hopplöshet och ledsna uppsyn snarare frammanar helt motsatt känsla och jag har nästan glömt bort att vi fortfarande befinner oss i årets tråkigaste månad och vad som för tillfället också känns som världens tråkigaste stad. Kanske ligger det ändå någon sanning i att ingen kan vara riktigt nere med en ballong?

Michael Porali

Video:

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s