Bästa Nya Album: Wild Fields – The Graduates EP

Gehitmusiken —  20 februari, 2013 — 4 kommentarer

wild fields the graduates

Artist: Wild Fields
Album: The Graduates EP
Betyg: 8.2 / 10

En ensamt distad bas sätter på endast ett par sekunder tonen för The graduates, lundabandet Wild Fields andra EP. Låten heter ”Darkroom” och är en sådan där riktigt klassisk poppärla ni vet, en sådan där som sätter sig redan efter första lyssningen.

Första gången jag kom i kontakt med bandet var när jag av misstag snubblade över ”Hymn for Manhattan”, videospåret från deras förra EP med den mer än lovligt kaxiga titeln Manhattan here we come. Även där fanns det något som fastnade redan från första sekund och självklart är jag därför inte alls sen att ta mig an 2013 års första livstecken från Wild Fields.

Efter klockren inledning mattas tempot av redan i andraspåret ”The graduates”, dock utan att ta udden av stämningen som redan infunnit sig. Lisa E Norbergs röst påminner en del om Maria Andersson (Sahara Hotnights) någonstans runt år 2000, vilket inte alls ligger bandet till nackdel och i kombination med den välproducerade ”hårdpop”, som de själva kallar det, som Wild Fields spelar är det ungefär den stämningen bandet sätter. Det är storslaget och ljust och The graduates är inget som gör sig på ölindränkta aktivitetshusgolv (även om jag för all del brukar uppskatta sådant) utan snarare inramat av en solkysst lördagseftermiddag framför Hultsfredsfestivalens största scen.

”Manhattan here we come” kanske inte var så långt från verkligheten trots allt? Lisa, Karl, Lisa, Johan och Hjalmar har mycket glädje att sprida, och såhär en risig onsdagkväll mitt i vintern är det till och med att jag, som tappat mer eller mindre allt hopp om livet det senaste halvåret, ser en liten strimma hopp/festivalhångel någonstans långt där fram i tunneln. Det tackar vi för!

Michael Porali

Annonser

4 svar till Bästa Nya Album: Wild Fields – The Graduates EP

 1. 

  De var inte särskilt bra på deras skivsläpp på Moriskan. Ingen hångelstämning där inte. Men det kan ha varit Moriskan samt dåliga där på realesefesten, ljudtekniker också. Vi stack efter två låtar.

 2. 

  Härlig recension! Det tackar vi för! Jag vill bara påpeka att det är den gamla versionen av The Graduates som länkas till. Den nya, och resten av EPn, kommer finnas tillgänglig på Spotify från och med ikväll (23/2). See you around the clubs. /Hj. och Wild Fields

 3. 

  En riktigt nice release 🙂

 4. 

  Vill ni lyssna på den nya skivan så hittar ni den på http://www.soundcloud.com/wild-fields

  Har ni spotify kan ni lyssna via http://open.spotify.com/album/79cNui4rT9DDg2aIjhb1ty

  Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s