Family Values feat. Alexander Kočí: ”Precis som jag”

Gehitmusiken —  22 februari, 2013 — Lämna en kommentar

Family Values Precis Som Jag

Family Values är ett svenskt indieband med musiker ifrån Stockholm och Göteborg. De är influerade av Slow Art-rörelsen, ”This practice is about being mindful of detail, […] encourages the maker to be naturally meditative as they create.” Det vill säga, att man är mån om sin konst, arbetar med den sakta, noggrant och meditativt. Motsatsen till punk, skulle man kunna säga. Kompositörsandan. Men för Family Values ligger fokuset på själva skapelseprocessen, lika mycket som resultatet: ”vi värdesätter en intressant process när vi gör musik, lika mycket som själva produkten.”

Ändå är det resultatet som är det viktiga, och resultatet, i detta fallet — vemodiga ackordprogressioner, en dov stämning, en text och melodier som bär — är beroendeframkallande. Det är två saker som får mig att vilja lyssna på låten om och om igen.

1.  ”Precis som jag” är ett samarbete med författaren Alexander Kočí som är aktuell som medförfattare till boken Uncommon Stockholm. Och, om man kan höra vad sångaren sjunger, närmar sig låttexten poesi. En stor del av charmen ligger i att försöka, men inte kunna, tyda vad som sjungs. Det förhöjer mystiken.

2. Refrängen. Inte sången, men den där lilla syntmelodin i bakgrunden, och alla små melodier och detaljer i dunklet av mixen. Själva låtens hook.

Självklart också: bandet har skapat förväntningar, och förhoppningar. Kanske kan de bli ett nytt [ingenting] för 2013?

Bojan Buntic

Precis som jag

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s