Junip: ”Line Of Fire”

Gehitmusiken —  23 februari, 2013 — Lämna en kommentar

 

junip line of fire

Jag blev tipsad om Junip för ett tag sedan, ett projekt som allas vår José Gonzáles hållit på med i några år. Eller snarare många år, sedan 1998-99. Med sig har han Tobias Winterkorn på synt och Elias Araya på trummor. De första lyssningarna var i ärlighetens namn mellanmjölk men sedan växte det på mig. Gonzalés röst blandad med mjukt trumspel och analoga Moogsyntar låter så organiskt och trycks rakt in i hjärtat på mig. Med varje slinga, varje ord, varje trumslag, låten igenom!

Inledningsvis låter det som musik ur en gammal p-rulle. (Antagligen har analoga syntar och en viss trumtakt fastnat i mitt huvud efter ungdomens VHS-band man tittade på i smyg.) Gonzáles lena stämma i kombination med instrumenten tar dig sedan med på en resa genom det vinylvarma ljudlandskapet. Och när ögonblicket jag definierar som ”där satt den” kommer med textraderna ”No one else around you / No one to understand you” så infinner sig hallelujaögonblicket. Du kan se ljuset eller inse att det är en fin poplåt men det går inte att avfärda ”Line Of Fire”.

Och så 2.33 in i låten. Synten. Porr. Andas in, ta in det. Sedan fortsätter resan.

Musikvideon är en suggestiv kortfilm regisserad av Mikel Cee Karlsson. Han har tidigare jobbat med Gonzáles, Fever Ray, The Amplifetes och mina älsklingar The Perishers. Han verkar trivas med att lungt och stilla genom små fragment bygga upp en känsla i videon. Här är det kärlek, smutsig som urtvättad. Mänskliga lustar av det ordinära samt av det förbjudna slaget.

Notera symbolken som gör sig påmind överallt, genom hela videon. Se den en gång till, njut av den en tredje gång. Efter alla synintryck blir det som upplagt för en kväll med diskussioner, bara säg till när och var?

Videon lämnar mycket obesvarat men så utlovar den också en fortsättning i del två. På återseende!

Amar Bajric


Och så videon:

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s