The Fairbanks Quarterly: ”The Flight of the Nightingale”

Gehitmusiken —  24 februari, 2013 — Lämna en kommentar

the fairbanks quarterly celestial navigation

The Fairbanks Quarterly är ett svenskt indieband med ekon av såväl folk, som jazz och pop. Deras nya album Celestial Navigation innehåller dock en låt som jag tycker drar desto mer åt country-hållet (även om det även innebär en stor dos folk). Med mungiga, munspel och gitarrer har The Fairbanks Quarterly med ”The Flight of the Nightingale” skapat en låt med influenser från såväl Neil Young, som Simon & Garfunkel, The Lovin’ Spoonful och Nick Drake. Det känns bitvis som en slags sammansmältning av det brittiska pojkbandet på 60-talet/den djupt rotade countryn från södra USA, vilket givetvis är toppen. Jag skulle även rekommendera att kolla in The Fairbanks Quarterlys övriga katalog, vilket ger mer rum åt tradjazz (vilket jag älskar).

En sådan där petitess som märks ganska tydligt om man inte uppskattar det, är att det ibland känns väldigt svengelskt. I de övriga låtarna känns det av desto tydligare, kanske var det därför jag valde denna låt, men då återstår även frågan om man måste låta engelsk bara för att man sjunger på engelska. Eller finns det lite dignitet i att låta de svenska skogarna genomsyra ens musik? Det är upp till er. Take it or leave it.

Vito Gogola

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s