Bästa Nya Låt: The Mary Onettes – ”Hit The Waves”

Gehitmusiken —  26 februari, 2013 — Lämna en kommentar

The Mary Onettes Hit The Waves

Att göra ett bra ”dåligt” album, att lämna The Cure, Joy Division och the Stone Roses bakom sig, och vältra sig i, och bemästra, pop som när det släpptes buuades ner från teaterscenen varöver pretto-kritiker ”med smak” spydde ut seriösa åsikter. Det vill säga, skriva om pophistorien: vi ersätter det där bra med det ”dåliga, kommersiella” — Whitney Houston, Peter Gabriel, Sade och till och med Vangelis. Jag fick en liknande idé när jag hörde Bon Ivers hyllning till kommersiell adult contemporary ”Beth / Rest” och till och med hårrockens powerballader, med en cover på The Outfields underbara kärlekslåt ”Your Love”. Och jag kan nog tippa på att Jönköpings indiestolthet The Mary Onettes inspirerats av liknande tankar.

Men ingen kan fan tro att det andra smakprovet från det kommande albumet, den supereleganta ”Hit The Waves” är dålig musik, varken i den dåliga eller den ”dåliga” meningen. Och fastän grundidén med albumet är spännande — ett intentionellt dåligt album, med tabustämplade influenser — märker jag här samma gamla Mary Onettes, fast helt enkelt jävligt mycket bättre. Dan Lissviks produktion är djup, djupare, djupast, och det är mörka vågor som slår emot de vita stenarna, i den adriatiska vinden. I’ll meet you in the waves, någonstans därute där gitarrerna svajar som palmer, bredvid nattbarernas neonblänk, blinkandes ner i min blanka whiskey i takt med basen som styr vårt liv som vågor.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s