Ge Hit Mixen Vol. 5: Vera Vinter

Gehitmusiken —  4 mars, 2013 — Lämna en kommentar

GE HIT MIXEN VOL 5 vera vinter

Vera Vinter är en riktig ”girl from the north country” — en svensk singer / songwriter uppväxt i Stora Lappträsk i Norrbotten. Lite Joan Baez och Dylan i själen, lite Allan Edwall och Matti Bye. Hon släppte 2012 debutalbumet Idyll och ”Du gör mig rädd” var en av våra favoriter ifrån förra året.

Så, vad kan man vänta sig för blandband från en artist som döpt sina låtar till ”Det handlar om träd”, ”Nåt som är på riktigt”, ”Flora”. Ja, någonting ungefär så, kan man beskriva det vi hör på det senaste Ge Hit Mixen-bidraget. Vi får höra svenska visor och folkmusik, amerikansk country — Hope Sandoval, Townes Van Zandt, Emmylou Harris — och rock. Lite Patti Smith-sväng mitt i sommaridyllen.  Vi hör tårdrypande klassiker som Thåströms ”fanfanfan” bredvid Kents b-sidepärla ”Spökstad”. En del klassisk musik, en del filmmusik. Helt enkelt: Något som hörs inifrån en människas hjärta en midsommar 1967 eller 2013. Fast vi får inte glömma att mörkret finns där, då som nu; bortom melodierna och den romantiska drömmen viskar en ond framtid sin mardröm, med Karin Dreijers profetiska röst.

Bojan Buntic

 

Låtlista:

Allan Edwall
Matti Bye
Krzysztof Komeda
Stone Poneys
Emmylou Harris
Townes Van Zandt
Hope Sandoval and The Warm Intensions
Nicolai Dunger
PJ Harvey
Thåström
Kent
Anna Ternheim
Jan Johansson
Joan Baez
Hope Sandoval and The Warm Intentions
Patti Smith Group
Fever Ray
Matti Bye

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s