Ge Hit Mixen Vol. 6: Bam Spacey

Gehitmusiken —  12 mars, 2013 — 2 kommentarer

Ge Hit Mixen Vol 6 BAM SPACEY

Ge Hit Mixen bidrag nummer 6 är ihopsatt och mixat av vår vän ifrån Malmö Magnus Johansson, Bam Spacey. Att denna fantasifulla producent är en unik röst, som ljuder över och genom alla maxade synthar och feta electrobuilds, märkte vi redan med releasen av debut-EPn Land. Dess melankoliska stämma hamnade på vår årslista över årets bästa album 2012. Plats 25 av 50, men ändå, evig i min personliga lista. Och nu får vi inträde bakom kulisserna på detta personliga universum.

Detta är vad Magnus Johansson själv har att säga om mixen: ”Mixtapet innehåller låtar som fått mig att stå helt stilla, eller röra mig vidare, låtar som fått mig att se inåt, eller utåt. På ett eller annat vis så kan man skymta hela mitt liv bland dessa ljud. Mixtapet innehåller även på sätt och vis nytt material, man kan säga skuggor av det.”

Som väntat är det en del melankoli: sorgsamma pianon, fioler, synthar, stora klimax, skrän, oljud, väsen, vinylbrus och så — stillheten, ett utrymme för kontemplation och tårar. Ja, när vi kommer till Sigur Ros liveversion av ”Heysatan” har Magnus fått mig till tårar. Kattögon skymtar fram i mörkret, och vidgar sig, i dem reser sig en sol, i dem, vindsuset, fågelkvittret, och änglaskimret, och människan, vår mun kysst av gyllene moln, formandes tecken i skyn. Är det här vi ser skuggorna av Bam Spaceys kommande ep? Är de långa som solnedgångens? Jag blundar och känner värmen, ser mig själv igen, hand i hand med dig, i nästa sommar, och nästa, och nästa, medan världen faller sönder.

Bojan Buntic

Intro: Inom – Ned (River)
Old Apparatus – Holding
Iller the Abstract Giraffe – Older
Emptyset – Interstice
Arab Strap – Pyjamas
Soap&Skin – Vater
nordBeck – Kullen
Sigúr Ros – Heysatan (Live)
Soap&Skin – X-Ray Heartland (Fennesz Remix)
Gazelle Twin – Heartbeat
Sara Ayers – Dream of Noise
Sparklehorse – Homecoming Queen
Actress – Raven
Six Organs of Admittance – Home

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Bam Spacey: ”Gror” « Ge Hit Musiken - april 29, 2013

    […] gärna också på Ge Hit Mixen Bam Spacey om ni vill få en glimt av bakgrunden till denna […]

  2. Bästa Nya Låt: Bam Spacey – ”Rivers” « GE HIT MUSIKEN - juli 18, 2013

    […] Sedan dess har vi följt honom non stop. Vi har skrivit om alla hans låtar. Vi har publicerat en mix av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s