Bästa Nya Låt: Archipelago – ”Do You Feel The Same”

Gehitmusiken —  13 mars, 2013 — Lämna en kommentar

Archipelago Do You Feel The Same

Vi upptäckte den göteborgska poptrion Archipelago i början av Ge Hit Musikens existens, någon gång under våren 2012. När vi hörde demot av ”Do You Feel The Same” och ”First Kiss” blev vi störtkära, och det blev Rasmus Hansén på Luxury också. Först kom den slutgiltiga versionen av ”First Kiss”, denna ömsinta kärleksballad om den första kyssens magi, som singel, och hamnade så klart på vår årslista över 2012s bästa svenska låtar.

Och nu ”Do You Feel The Same”. Här bildas en arkipelag av influenser, på popmusikens mest glittrande, soldränkta hav. Det är inte bara The Mary Onettes som förälskat sig i tabustämplad pop på Peter Gabriel & Phil Collins sida av 80talsmusiken: vi har inflytandet från världsmusiken, de smöriga gitarrsolona, körrefrängerna, och den där karaktäristiska gated reverb-effekten på trummorna, i en modern tappning. Kan ni inte tänka er denna musik som soundtrack till en blåögd disneyfilm från slutet av 90talet?

Utöver denna energifulla poppärla får vi ett vackert, popsymfoniskt stycke som b-sida. Och det är svårt att hålla sig för tårar. Jag hoppas att ”Always in peninsular positions” är glimt av ett framtida album eller en ep. För det är något av det vackraste vi hört ifrån GBG på evigheter.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s