Bästa Nya Låt: Rigas – ”Kungen”

Gehitmusiken —  21 mars, 2013 — Lämna en kommentar

Rigas Hundra År Av Vinter

Rigas är på gång med ett nytt album, nummer fem i listan och den första på svenska. Hundra år av vinter släpps via Flora & Fauna, en av Sveriges indie-etiketter som ligger i fronten för elektronisk produktion, och vi har redan fått höra titelspåret och ”Allting Går Åt Helvete”. Den nya singeln, ”Kungen”, är också ett bra exempel på när modern produktion används för att förstärka en popstruktur. Detta är nutida symfonisk pop: elektroniken är dirigent, och producenten arrangör. Vi börjar med bara rösten, ”är du galen eller speciell?” över en puls av basljud — som går under vattenytan, pulspulspuls, pulspulspuls: klaustrofobiskt och nattsvart.

Paranoia uttrycks i ett klimax av synthar, pianon och digitala ljud: ”jag sover med ett öga vaken”. Men för detta vakna öga är världen fortfarande något enormt, och detta ögonblick av sömnlöshet förtjänar ett dramatiskt Hollywood-soundtrack-ögonblick.

Hela albumet finns för preview på soundcloud.

Bojan Buntic

 

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s