Könsförrädare: ”Death To Stories”

Gehitmusiken —  29 mars, 2013 — Lämna en kommentar

Könsförrädare

Teg Publishing, hem åt Mattias Alkbergs Begravning, Magnus Ekelund & Stålet, Maria Eriksson, har signerat ett nytt band, Könsförrädare. Bandets första sjutummare innehåller två politiskt laddade singlar. ”Death To Stories” låter som doom metal fast med ett ungdomligt glöd: istället för fladderbufféer och kistlocksdamm, får vi ett punkarhjäta som pumpar med energin av en första rus ut i världen, adrenalinet byggs upp och utmynnar i en rejäl refräng: sångerskan har en jävla röst. Och vad gäller förräderi så uppmuntrar jag all slags: genreförräderi, nationsförräderi, klassförräderi, och självklart också könsförräderi.

Jag tror att låten handlar om just det, att överträda gränserna som utstakats av alla berättelser vilka vi egentligen är och bör vara, berättelser vi inte valt att ta del av själva. Och jag vill gärna citera Gudrun Schyman i dessa SD-tider:

”Det betyder att kvinnor som t.ex. lever med män som är av annat ursprung är förrädare. På samma sätt som kvinnor överlag utmålas som svikare och förrädare när vi inte förstår att uppfostra männen till krigare för de nationella och etniskt rena intressena (Breivik).” Feministbrev 91.

Vi lever i en tid då konservativa, fascistiska, nationalistiska makter försöker sterilisera våra egenheter, försöker förstela förlegade könsroller, försöker säga oss vad vi får och inte får göra. Detta smyger sig in i vardagen, sakta men säkert. När jag och min flickvän blev tillsammans blev hon kallad för rasförrädare av sitt ex. Jag hade glömt att vi lever i Texas-Sverige. Vi behöver mer politisk pop här, särskilt nu. Och ”Death To Stories” är en kandidat till soundtracket till Schymans feministbrev.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s