Ge Hit Mixen Vol. 9: Ruben Brundell

Gehitmusiken —  2 april, 2013 — 2 kommentarer

Ge Hit Mixen Vol  9 Rubben Brundell

Min favoritsysselsättning, utöver att blogga om musik, är att DJa. Och allting som hör till: att samla på musik, hålla reda på skivbolag, rota i historien; att göra och lyssna på DJmixar, och ständigt utveckla sin stil, hitta sin röst. För att nämna några favoriter från senare tid: Levon Vincent Fabric 63, DJ Zip Fabric 67, DJ Sprinkles Where Dancefloors Stand Still, DJ Deep Kern Vol. 1, Oneman Solitaire vol.1. Och nu har jag fått en ny favorit på listan, direkt här på Ge Hit Musiken.

Ruben Brundell är både en fantastisk producent, och äger en av Sveriges bästa skivetiketter för elektronisk dansmusik: 12-3 Recordings. Jag har följt det ända sedan andra hälften av 2012, då jag började fokusera på vad Sverige har att erbjuda. Och jävlar vad Sverige har att ge. När Ruben för två veckor sen släppte en ny EP var det självklart för mig att fråga om han ville bidra till Ge Hit Mixen-serien. En vecka senare fick jag en sjukt fet mix. Min hittills personliga favorit av alla nio mixar vi fått (jag har snott några låtar till eget bruk). Sjukt melodiskt, tungt, flytande, lite överallt musikaliskt, men samtidigt med en enhetlig och personlig vision — helt enkelt något att konkurrera med de fantastiska mixarna jag nämnde ovan. Och så får vi höra lite osläppt material. Jag är sjukt ärad över att publicera denna fantastiska mix på Gehitmusiken.com.

Här är vad Ruben själv har att säga om mixen och processen kring den:

”Den här mixen börjar i FCL:s cover av en gammal housedänga från ESP, det känns på många sätt sympotmatiskt för musiken jag älskar. Visst finns det moderna klassiker och lite äldre låtar i mixen, men när DJ-hjärnan slår på blir det såklart mest nytt, jättenytt och till och med en osläppt låt (Min produktion ”You You” som släpps på 12-3 i Maj).

Tidsmässigt sträcker mixen sig tillbaka till någonstans i januari 2011 (typ), tillbaka till månaden då jag startade 12-3 Recordings (Tolvtre Recordings), det som blivit mitt stora projekt de senaste åren. Mixen fortsätter in i nutid och vidare. Låtvalen följer ingen som helst kronologi.

Musiken i mixen är djup, 4/4-baserad house, för när man bryter ner det är det var jag landar musikaliskt. Men det är också en spretig mix, precis som 12-3 Recordings och jag är: Det drar åt alla håll. Ibland är det bastungt och hårt, ibland lite nostaligisk house, ibland drar det mot techno, ibland är det poppigt och utsvävande. Jag har aldrig varit intresserad av att maniskt följa en smal väg, det är roligare att ta stora, sliriga svängar.

I mixen ryms musik från mitt skivbolag och mig själv, från mina favoritproducenter och de skivbolag jag följer nära, från de exentriska tyskarna i Monaberry och Keine, till basiga San Fransisco-jätten Dirtybird, fantastiska Klasse och stora Cocoon, och så min favorit på senare tid: Off Recordings.”

Såja. Tillräckligt taggade? Lyssna på mixen och få en riktig dj-upplevelse.

Bojan Buntic

Låtlista:

FLC – Its You (Defected)
Andhim & Superflu – Reeves (Monaberry)
Ruben Brundell – Okay (Dub Mix) (12-3 Recordings)
Orphans STHLM – Abbeville (12-3 Recordings)
Rampa – Work (Keine Music)
Prince Club & Rick Rude – On My (Play It Down)
Leftwing & Kody – You Were (Off Recordings)
Flubba – Can’t Wait (12-3 Recordings)
Leav – Hem (12-3 Recordings)
Catz N Dogz – Jon Bovi (Dirtybird)
Luca Lozano – Thug It Out (Klasse Recordings)
Julio Bashmore – Au Seve (Broadwalk Records)
Ruben Brundell – You You (12-3 Recordings – Släpps i vår)
Martin Ikin – Rhythm (Off Recordings)
Pierre – You Again (12-3 Recordings)
Tim Green – Lemon (Cocoon)
Round Table Knights – Graciela (Off Recordings)
Monkey Safari – Hi Life (Monaberry)

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Bästa Nya Låt: Ruben Brundell – ”You You” « Ge Hit Musiken - maj 2, 2013

    […] detta monsterspår bredvid Julio Bashmores ”Au Seve” på Ruben Brundells fantastiska Ge Hit Mixen-bidrag: och det är där den hör hemma, runtomkring strålcentrumet under en kväll på klubben. […]

  2. Harkan: ”Nights” « GE HIT MUSIKEN - juli 16, 2013

    […] släpp på Ruben Brundells (lyssna på hans ge hit mixen-bidrag) house-etikett 12-3 recordings. Först ut det kimrande, melodiska spåret ”Nights” av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s