Bästa Nya Låt: Kristian Antilla – ”Rock N Roll Babbe”

Gehitmusiken —  9 april, 2013 — 1 kommentar

Rock N Roll Babbe

Kristian Anttilas tioårsjubileum som artist, efter ett helt år av konsert efter konsert och tvfenomen, firas med en personlig, och högst aktuell omtolkning av Patti Smiths uppkäftiga outsider-hyllning ”Rock N Roll Nigger”. Göteborgsikonen har fortsatt utveckla den estetik som han uppfann med den brutalt råa, ljudsligt söndersprängda ”cykelrumspunken” på Djur & MänniskorLjud brända i kanterna, lager på lager, dist på dist, melodi över melodi, tryck och atmosfär i samma andetag, och texter från ett hett hjärta som inte pumpar som någon annans.

”Rock N Roll Babbe” är den bästa responsen på SD-skandalen förra året, då Kent Ekeroth och Erik Almqvist skämde ut sig inför hela Sverige: hora, babbe, järnrör. En urlöjlig asiatisk melodi, en falsettkör full med skrattgropar och Kristian Anttila i rampljuset: ”Jag är en rock n’ roll babbe, jag sjunger min sång för dig”. Och precis som Patti Smith hyllar han, genom att sätta sig själv och hela sin ”konstighet” framför hela indiesverige, allt som är lite annorlunda, fel eller konstigt enligt en gammeldags uppfattning om vad människan är och bör vara. Precis som han alltid gjort med sin musik.

På fredag @ Jazzhuset, Klubb Adoda kommer Kristian Anttila att vara där och DJa. Det kommer bli svinkul. Självklart har vi också ett låååångt DJ-gig mot slutet på natten. Det kommer bli musik för alla Rock N Roll-Babbar därute.

PS. Glöm ej att läsa vår ENORMA intervju med Anttila från 2012.

Bojan Buntic

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Kristian Anttila med nytt album « GE HIT MUSIKEN - september 12, 2013

    […] den 23 Oktober, samma datum som albumet släpps, på Bengans. Tills dess kan ni givetvis ge ”Rock N Roll Babbe” en andra lyssning. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s