Live: This Is Head på Pustervik / Klubb Instant

Gehitmusiken —  29 april, 2013 — Lämna en kommentar

This Is Head Pustervik

Fyrmannabandet från Malmö visade på Pustervik var skåpet ska stå. Med en bra scenkänsla och ett högt självförtroende levererade de en spelning som räddade torsdagskvällen.

Det bådar musikaliskt gott redan när förbandet MF/MB intar scenen, en given öppning på kvällen. Det stora felet ligger hos publiken, som inte alls känns speciellt laddad. Man kan näst intill vifta med armarna fritt utan att slå till någon. Ja, lite glest med folk är det allt ikväll på Klubb Instant. Och en gnutta oengagemang svävar i atmosfären. Det blir inte bättre av att This Is Head entrar scenen en halvtimme senare än vad schemat utlovade från början.

Bandet har en hög ribba att leva upp till. Inte nog med att debutturnén de gav sig ut på 2010 har gett dem ett utomordentligt rykte. De tog dessutom hem priset för bästa liveband på Manifestgalan förra året. Med deras nysläppta album The Album ID i ryggen visar de att de är förtjänta av ovan nämnda responser. En rättvis bild gentemot förväntningarna.

This Is Head växer på scenen allt efter kvällens gång, och publiken med dem. Musiken verkar anpassningsbar och blir oberoende av publikkontakten. Att det är glest är irrelevant. Det går hem, oavsett om man är hardcore-fan eller förstagångslyssnare.

Jennifer Last

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s