Bästa Nya Låt: Alice Boman: ”Waiting”

Gehitmusiken —  10 maj, 2013 — Lämna en kommentar

Alice Boman Waiting

Malmös Adrian Recordings (bl.a. MF/MB, This is Head) har signerat en ny artist: Alice Boman.  På hennes låt ”Waiting” ifrån den kommande epn Skisser, får vi höra lågmäld hemmainspelad folkmusik ”Billy Holiday för 2010talet”. Musiken är sliten som ett minne, men lever upp i en förhöjd känsla av längtan och saknad: ”Jag gör hemmainspelningar som dessa för att minnas en känsla. En melodi. För att inte tappa bort. För att kunna komma tillbaka till. Dom här fem skisserna var aldrig menade att släppas. Men här är dom nu.”

Boman lyckas skapa en trolsk atmosfär som påminner om Mirel Wagners självbetitlade debutalbum från 2011, Grouper, och amerikanska folksångerskor. Det är lite som med albumomslaget ovan: i bakgrunden har vi en suddig bild av ett vackert, vemodigt landskap, och i förgrunden står Boman tydligt med sin starka röst och närvaro.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s