Ge Hit Mixen Vol. 12: Navid Modiri

Gehitmusiken —  16 maj, 2013 — 1 kommentar

GE HIT MIXEN NAVID MODIRI 12
Formgivning: Tuss Mattsson

Navid Modiri är en mångsysslare med ett kreativt driv utan dess like. Många av oss känner igen honom från hans ständiga närvaro på sociala media, särskilt facebook. Hur många har inte inspirerats och motiverats av ett av hans inlägg? Hans arbetsetik kan jämföras med Dylans. Fader, nyskapande entreprenör, kommunikatör, musiker. Han har varit programledare på P3, på SVT, drivit succébloggen 365saker.se, varit med och bildat Idépedia och Sharea. Just nu driver han en framgångsrik kommunikationsbyrå, håller föreläsningar, samtidigt som han arbetar politiskt med mångfaldsfrågan, visionerar Sveriges framtid, och skapar musik både som soloartist och tillsammans med bandet Gudarna. Vi har att göra med en riktig inspiratör och fritänkare. En zensjäl i 2010talets hektiska värld.

Vi har äran att presentera ett blandband ihopsatt av honom själv och livemixat av mig. När jag frågade honom ifall han ville vara med på Ge Hit Mixen undrade han: ” Är det en mix som ska kunna användas till något? Typ Soundtrack för mördandet af maskiner på gymmet eller Bär ditt vemod som en krona varje regnig morgon?” Jag svarade att han skulle göra något som ger lite inträde i musiken som varit viktig för honom. Jag fick en eklektisk samling låtar i en galen ordning och frågade om han ville ha det exakt så. Japp, det ville han ”Listan är rätt och exakt i den snurriga ordningen som min musiksmak funkar”. Snurrig ordning, minst sagt, men med ett sjukt tillfredställande resultat:

Vi får ömsinta ballader som Tracy Chapmans ”Fast Car”, nutida svenska folksångare som Tomas Andersson Wij och Sophie Zelmani, ”Where Is My Mind”, filmsoundtrack, skejtpunk, klassisk pop, triphop, Wu-Tang Clan, Nina ***** Simone, iransk folksång, Morrissey, Missy Elliot. Det är en jävligt kul mix helt enkelt.

Bojan Buntic

Låtlista:

NOFX – Linoleum

Tori Amos – Jackies Strength

Paul Simon – Diamonds on the soles of her shoes

Ani Difranco – Both Hands

Lou Reed – Perfect day

Lisa Ekdahl – Öppna upp ditt fönster

Raised Fist – Pretext

Nina Simone – Sinnerman

Yann Tiersen – Comptine d’un autre été…

Portishead – Wandering star

Buddy Wakefield – Convenience Stores

M.I.A – Pull up the people

Sage Francis – Climb Trees

Fugees – Fugeela

Pixies – Where is my mind

Donna De Lory – In the Glow

Wu-tang Clan – Tearz

Imogen heap – Hide and seek

Faramarz Aslani – Age Ye Rooz

Tracy Chapman Fast Car

Morrissey – Find out for yourself

Sophie Zelmani – Dreamer

Tomas Andersson Wij – Sommaren 77

Missy Elliot – Sock it 2 me

Christian Kjellvander – Words in the wire

Annonser

One response to Ge Hit Mixen Vol. 12: Navid Modiri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s