Bästa Nya Låt: Ms. Henrik – ”Mark”

Gehitmusiken —  17 maj, 2013 — 1 kommentar

Ms Henrik Mark

2012 slog Ms. Henrik igenom med beroendeframkallande 80talssynth på singeln ”Doing It For The Man”. Under en period förra året så musikstrejkade jag, så sjukt nog har jag inte hört den här pärlan förrän idag denna friday-i’m-in-love-fredag. Snubhen släpper sin officiella debut idag, Blue Velvet Frank EP. Och det låter grymt.

Den bästa låten från epn är inte folk-möter-synth titelspåret, eller electroclashen på ”Connect” utan ”Mark”, en radiopophit med DIY-känsla, ett 90talsslag och en spark mot 80talet, en androgyn vokalist som hade kunnat platsa lika bra i ett reggeaband som ett new romantic-revival-band, och en refräng lika klistrig mot hjärnfrillan som ett tuggumi i hårsprayen.

Btw, ikväll djar vi på Ms. Henriks releasefest på Jazzhuset mellan 02:00 – 03:00. Ska spela svensk schlager, happy hardcore, pojkbandspop, Vangelis, tysk brutalistisk 80talshardcoretechno, syrabas, och superfräsch svensk house. Ses!

Bojan Buntic

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Ge Hit Mixen vol. 14: Ms. Henrik « Ge Hit Musiken - maj 29, 2013

    […] ”6 fräcka låtar till en fräck kväll. Vissa decennium har fräckare musik än andra, här är musik från det fräckaste. Fräckt va?” Ms. Henrik snackar givetvis om 80-talet. För två veckor veckor sedan släppte han debutEPn Blue Velvet Frank EP och ”Mark” blev Bästa Nya Låt: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s