Ge Hit Mixen Vol. 13: Zeon Light Kassett

Gehitmusiken —  21 maj, 2013 — Lämna en kommentar

Zeon Light Kassett

Joakim Granlund driver Sveriges finaste kassettbandsetikett, Zeon Light Kassett (Pretentious Music For Pretentious People), och arrangerar just nu Psykjunta 2013 (underjordiska toner i Getapulien) en ny festival för psykadelisk och underground musik, där ni får vara med om ”sinnesvidgande konster i form av musik, konst,film, cirkusnummer, teater och ännu mer musik”.

Sinnesvidgande kan också användas för att beskriva både musiken på de kassetter som Granlund ger ut , och  detta enastående blandband vi har fått av honom som bidrag nummer tretton till Ge Hit Mixen, som han valt att kalla Romantiken. Hans eklektiska musiksmak ursäktar inte en personlig raritet med ett nummer ni kan sjunga med i, och kan jämföras med Berlinklubben Homopatiks husdj Mr Ties, som också är ett stort fan av Ennio Morricone, och om ni lyssnar kommer ni garanterat höra musik ni aldrig hört förut eller ens kunnat föreställa er. En recitation av Gunnar Ekelöfs dikt Totemdjur över JD Emmanuels ”Rain Forest” är nu ett av mina favorit Ge Hit Mixen-ögonblick. Och det finns flera sådana gudomliga ögonblick på blandbandet.

Bojan Buntic

Ennio Morricone – Trafalato
Irmin Schmidt and Bruno Spoerri – Two Dolphins Go Dancing
Temple – Ship On Fire
Moondog –Visions of Spring
Orchestre Super Borgou de Parakou – Aske
Sum Comfort – Last Night
Inga Copeland – Speak (prod by DVA)
Dylan Ettinger – Juice
JD Emmanuel – Rain Forest
Gunnar Ekelöf – Totemdjur
Gul Alam – Rabab
Jasper TX – Abando
Powell – Body Music
Franco Falsini – Fragments of Light
Testbild! – Landfall
Stig Claesson

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s