Intervju med Johan Schmeling om Knarrholmen 2013

Gehitmusiken —  26 maj, 2013 — Lämna en kommentar

knarrholmen 2012 e

Idag drar den växande indiefestivalen i gång. Cirka 2000 människor förväntas inta Knarrholmen i helgen. En av arrangörerna, Johan Schmeling, hade idén att anordna en musikfestival på ön redan två år innan första festivalen ägde rum, 2011. Enligt honom var det nästan för bra för att vara sant: Ön, stugbyn, restaurangen, dansbanan, ängen vid stranden och dessutom hela skärgården som utsikt. Nu är det dags för tredje året i rad och Johan har svarat på några frågor inför helgens stora kalas.

Hur ser festivalen ut i år? Har ni utvecklat något från tidigare år?

Ja, det är mycket som har hänt sen 2012. Dels har vi en till scen på stora området och nästan dubbelt så många artister bokade. Vi har tagit in två mataktörer till för att erbjuda ett bredare utbud av mat och i olika prisklasser. I år kan man även välja att resa och bo på Göta Kanal-båten M/S Juno som går tur och retur från Packhuskajen-Knarrholmen. Samt att vi har tätare båtturer hem nattetid.

Finns det några potentiella motgångar? Vad kan gå fel?

Det här är tredje året som vi arrangerar festivalen och vi känner att vi har lärt oss väldigt mycket av de två första åren. Att arrangera en musikfestival på en ö är en stor utmaning. Man kan planera allt i minsta detalj, men vissa saker går inte att planera för. Som i dag fastnade en stor ölleverans i gräset mitt framför en av de stora scenerna. Det tog oss två timmar att få loss den med en truck, traktor och fyrhjuling. Allt brukar faktiskt lösa sig även om det inte blev riktigt som man hade tänkt sig.

Förra året tog maten slut. Kan ni försäkra er om att det inte händer i år?

Svar: JA!

Vad är ni mest stolta med vad gäller årets upplaga av Knarrholmen?

Personligen är jag mest stolt över att arbetet bakom festivalen har flutit på så bra den här gången och att vi nu är ett riktigt bra team.

Intervju: Jennifer Last

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s