Bästa Nya Låt: Varg – Skoptsy

Gehitmusiken —  30 maj, 2013 — Lämna en kommentar

Varg Misantropen

Techno-Sveriges djupaste Abdulla Rashims har startat en egen etikett för elektronisk musik. Den heter lämpligt nog Northern Electronics och det första släppet är lämpligt nog så nordligt det kan bli. Vargs kyliga experiment i 303-acid på Misantropen EPn för tankarna till Nordens ensammaste vargstäpper, skog, gruvschakt, ödslighet.

”Skoptsy” får vi en mörk, instängd, våt atmosfär, musik ifrån en digital grotta, som påminner om en annan Vargs (vink, vink: Burzum) försök till elektroniska beats. Detta är dock inte bara ett försök utan träffar mitt i prick, och ja, det finns corpse paint över denna oerhört slöa dystopiska ballad till techno; fast istället för en black metal-rösts väsande likkistevokaler hör vi en frustande maskin och en gammal hederlig acid bass ensliga sång.

Bojan Buntic


Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s