Alfons X: ”Tender Man”

Gehitmusiken —  1 juni, 2013 — Lämna en kommentar

Alfons X Tender Man

Det Sollentuna-baserade bandet Alfons X kallar sig ”ett energisprakande liveband som levererar ett brett spektrum av gungvänlig grungefunk”. Oavsett hur du tolkar en sådan beskrivning, är det alltid skönt med folk som går tillbaka några steg i musikhistorien, i dessa tider då allt fler nya musiker fokuserar på hiphop, house och pop.

”Tender Man” kommer från Alfons X namne debut-EP och blandar rock och funk, i ett härligt os av såväl Red Hot Chili Peppers och Rage Against the Machine. Dock kommer jag att tänka på en grej. När de beskriver sig själva som ”liveband”, så stämmer det verkligen. Förvisso ger studioversionen absolut rum för gung och dans, men efter att ha sett dem på scen på Fasching i vintras vet man att de fullkomligt exploderar på scen. Vad som känns som svängigt i studioversionen, blir uppskruvat fem gånger om på scen. Och hur många band kan säga att de låter ännu bättre live? Därför fungerar Alfons X ”Tender Man” som en liten vinkning om vad som komma skall och vad som – framför allt – komma skall uppe på scenen. Det hoppas jag att ni inte missar.

Vito Gogola

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s