Bästa Nya Låt: Futile Claps – ”Attention (Love Laos Remix)”

Gehitmusiken —  1 juni, 2013 — Lämna en kommentar

Futile Claps Attention LOve Laos Remix

I efterföljden av rockåteruppståndelsen under 00-talet, med band som White Stripes, The Kooks, The Libertines, The Strokes har det kommit många, många indierockband med stora ambitioner, vassa beroendeframkallande gitarriff och snygga basgångar. Futile Claps till exempel.

De är ett älskat lokalband här ifrån Göteborg som har spelat väldigt mycket live innan de 2012 släppte debutsingeln ”Attention”. Jag har hört dem spela på Henriksberg, och det lät fantastiskt: riktigt bra riv, Daniel Åslunds feta basgångar, och en fantastisk sångare som ger allt. Deras variant av indierock är lite mörkare, lite mer Holograms/Iceage-postpunk, lite mindre kommersiellt gångbart kanske än de flesta som försöker slå sig fram med den här typen av musik. Lite mer äkta, kan man nog påstå.

Nu har de släppt sin första EP via soundcloud. 4 nya låtar samt två remixar på ”Attention”, varav Love Laos är den jag rekommenderar här. I Laos omtolkning får låten en tung basgång, ett sensuellt gung; slöa höfter som rör sig fram över ett exotiskt beat, genom Göteborg-Afrika-Natten på väg mot en älskare. De glada melodierna och bongotrumman gör låten bara ännu mörkare.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s