Bästa Nya Låt: Leo Leoson – Go Slow

Gehitmusiken —  7 juni, 2013 — Lämna en kommentar

Leo Leoson Go Slow

Jag har skrivit om Leo Leoson förr. Efter ett tips till Ge Hit Musikens inkorg lyssnade jag på hans ”The Contemporary Dancer” och blev fascinerad av den fina produktionen, medryckande melodin och textens käcka uppbyggnad. Nu cirkulerar en ny låt med Leo i cyberrymden, en låt som väntar på att hamna på hans skiva som förhoppningsvis släpps på Company Ten i höst.

”Go Slow” bjuder på en text uppbyggd på desperation och Leos röst som rör sig i spannet mellan ljusare än ljusast och stundtals grungeskitig. Refrängen är så enkel att associationerna går åt pojkbandshållet.

Men hans speciella sätt att rama in de stora orden med ett vaggande lugn och en honungslen stämma växer för varje lyssning. Och när sedan refrängen kommer med sina enkla beats och en svår, kärlekskrank kille så kan man inte annat än att sugas in.

I dagens musikklimat med samplingar och stölder är Leo Leosons jordnära singer/songwriterstuk i kombination med en storslagen melodi helt klart uppfriskande. Låttexten bjuder, precis som hans förra låt, på roliga överraskningar. Den går från standardfrasen ”Baby please, don´t leave me be” för att sedan urarta i konstiga och rubbade meningar som ”That you´re never too close to know what you´ll never know.” Följ den tråden!

Sedan stoppar han in ett ”Shit” och förpackar det så fint och lättsmält att undertecknad skriver en text som cirkulerar i cyberrymden och förhoppningsvis ger Leo Leoson den uppmärksamhet han förtjänar.

En Kort Intervju

Vad betyder musiken för dig? Skriver du om personliga, självupplevda saker?

– Musiken har aldrig varit något jag kan räkna med, samtidigt som jag har alltid haft behov av det.
Lite svårt att förklara, men man kan säga att jag har en viss hatkärlek till det.
Som person är jag lite virrig av mig och har många tankar i huvudet, vilket gör musiken till en perfekt sysselsättning för att få dom tankarna i styr. Vad som skrivs, får lyssnaren själv avgöra, men för mig handlar det om sanningen.

Du leker väldigt mycket med ord i dina texter. Är detta invecklade uttryckssätt något som kommer naturligt eller är det bara ett sätt att rimma på?

– Haha, jag vet faktiskt inte. Jag tycker det är kul att leka med ord. Det finns nog inte så mycket tanke bakom det för att det ska rimma eller vara invecklat.

Vad tycker du om musiken idag när det är så lätt att sitta i sovrummet och skapa musik som snabbt delas med omvärlden? Var det bättre förr?

– Jag kan tänka mig att det är rätt så trevligt att ha en studio i sovrummet när man får sällskap hem från krogen. Jag tror man tjänar några extra poäng där bland damerna… eller killarna. Man kan nog kalla sig för en stabil ”sheriff” då. 
Men jag har träffat talangfulla musiker som har sina studios hemma, och har inget intresse alls för att släppa sina låtar ute på nätet. Vilket är så lätt att göra idag.
För dom, tror jag nog det handlar om att lugna själen.

Vad lyssnar du själv på? Har du några favoriter som vi inte känner till? Och finns det något du verkligen inte klarar av att lyssna på?

- Jag klarar av att lyssna på allt. Men visst, jag är inte den som är den. Det är mycket jag inte tycker om, men vem är jag att döma om en låt är dåligt eller inte?

Text: Amar Bajric
Intervju: Amar Bajric

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s