sink \ sink – ”fade away”

Gehitmusiken —  9 juni, 2013 — Lämna en kommentar

sink  sink

Sink \ Sink är nyzeeländaren Gareth Schotts musikprojekt. Till sin senaste album A Lone Cloudburst har han fått hjälp av den stockholmska vokalissan Ylva Krantz. Det har varit ett sådant samarbete att musik har skickats fram och tillbaka mellan Sverige och Nya Zeeland, och resultatet är fantastiskt.

Musiken i ”Fade Away” är, som mycket av Sigur Ros postrock eller Groupers vackra lo-fi ambience, plågsamt vacker. Cello, piano och ackustisk gitarr utgör den instrumentella sidan av denna berörande låt, och det är underbart att försvinna bort till, men det är Krantz eteriska vokaler som gör detta slocknande till någonting fullständigt himmelskt.

Albumet finns nu att köpa via Already Dead Tapes.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s