Bästa Nya Låt: Hampus Carlsson – Sommarplågor

Gehitmusiken —  11 juni, 2013 — Lämna en kommentar

Hampus Carlsson Sommarplågor

Ett intro som får en att vilja släppa allt (högst troligen öl och cigg) och bara dansa. Dansa tills det att solen går upp och en ny dag entrar våra liv. Dessutom är det realistiskt. Jag, precis som säkert så många andra, har varit där Hampus sjunger om. På förfesten med beerpong, på efterfesten med eftertänksamhet. Jag har stått med 50/50-groggar och, kanske en aning motvilligt, sjungit med i sommarplåga efter sommarplåga. Jag har dansat med någon skitsnygg kille och låtit min blick säga ”du är lika full som jag”. Jag har DEFINITIVT gillat något på Facebook som Han har skrivit.

En sommarplåga om sommarplågor – fast bra, brukar jag beskriva den. En låt om att vara ung, glad och ledsen. Om längtan och kärlek. Om att vilja komma bort. Hampus har på något sätt fått ner stora delar av mitt liv i en låt på mindre än fyra minuter. Därför gillar jag den skarpt, och därför blir det min låt sommaren 2013. Min sommarplåga.

Jag ryser inifrån och ut, flera gånger om, när jag tittar på videon som är inspelad på Nordiska Folkhögskolan. Där tillbringade jag alldeles nyss ett år av mitt liv. Visserligen inte på samma linje som Hampus, men honom gick det inte att undvika. Det var högst oundvikligt att inte le när han i alla regnbågens färger var inom synhåll.

Lika mycket ler jag när jag lyssnar på Sommarplågor. Varje gång. Jag, och säkert ni också, vill ha en folkfylld fest med dans och skratt. Jag vill ha sommar och sol, en stor kall och en klänning. Gärna med Göteborg som geografisk plats. Och vet ni? På fredag spelar Hampus på Jazzhuset, och allt ovan nämnda blir min (och kanske din?) verklighet.

Jennifer Last

http://youtu.be/9b5GvjbrfB8

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s