Fågelle: ”Fågelle”

Gehitmusiken —  11 juni, 2013 — Lämna en kommentar

Digipak4Panel

En fågel.

En fågeldans i takt med baklängestrummor, radiobrus, en fågelunge som fastnat i en skorsten, en fågelhimmel, ett fågelminne.

De lever på och över hustaken. Stadsfåglarna som ljuger och svär, parkfåglarna som sover under bar himmel och torgfåglarna som tigger mat från främlingar. De lever där, och vi har ingen aning.

Det fick vi indroppat på vår Ge Hit Musiken-mail. Beskrivningen tillhör halmstadbon Klara Andersson, som gör experimentell pop under artistnamnet Fågelle. Som ni får har det en hel del med fåglar att göra. Ljudbilderna ”befolkas av skator, sparvar, kråkor och kajor”. Tillsammans med dessa naturljud bildas det på titelspåret på debutepn en underbar atmosfärisk bakgrundsmusik uppfylld av beats, kör-samples, syntar, ekon och instrumentell värme.

Klaras stora sånginsats tar dock allt till en helt ny nivå. Mot slutet av låten är vi i ett rörigt klimax som påminner om galenskaperna på Skimrets debut. Klaras röst är huvudroll och ledsagarinna, och hon lyckas göra något som kunde falla pladask som ett amatöraktigt garderobrumsexperiment till stor pop.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s