Bästa Nya Låt: Echodeck – ”Deep Magnetic Fields”

Gehitmusiken —  25 juni, 2013 — Lämna en kommentar

echodeck

Echodeck är en trio (Björn Klarström, Pontus Torstensson and Sara Lännerström) ifrån Göteborg som gör instrumentell, experimentell, audiovisuell postrock. De har sedan 2006 varit delaktiga i Göteborgs Koloni, och har växt i atmosfären av nyskapande. Resultatet av denna utveckling är albumet Flying Machine På dess 8 låtar förekommer ändlöst vackra, moderna ljudlandskap, glitchar, noise flyter samman med ljuvliga effekttyngda instrumentella partier och skillnaden mellan atonalt och tonalt löses upp i soniska flämtningar av ren skönhet.

Som exempel har jag valt ut den meditativa ”Deep Magnetic Fields” som på ett utomordentligt sätt sammanfattar tendensen. Det är musik som man i en lugn stund kan bli fullständigt betagen av, den masserar sinnet och tillfredsställer en längtan att komma bort ifrån det moderna samhällets brus och hets.

Den 29e juni kommer bandets trumgeni Pontus Torstensson och snurrar lite plattor på vår klubb på Jazzhuset. Ses där!

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s