Video: Adna – ”The Prettiest”

Gehitmusiken —  1 juli, 2013 — Lämna en kommentar

Adna

00talets drottningar på den kommersiella marknaden är ju tveklöst Robyn, Nikki & The Dove och Lykke Li men de senaste två åren har det börjat blomstra av nya, målmedvetna kvinnliga artister, både internationellt och här i Sverige. Vi har att göra med en skandinavisk revolution, i alla fall enligt Line Of Best FitIcona Pop hamnade, ett år efter releasen av ”I Love It” på plats nummer ett på de brittiska chartsen, och samtidigt börjar andra att synas, på bloggar, nätmagasin och radio.

På den svenska fronten har vi bland annat Julia VeroFaye, Miriam Bryant, Frida Sundemo, Tove Lo, Alice BomanNoonie Bao, Elliphant, Kate Boy. Mycket syntetiskt, syntar, electro, maxade beats och en ny sorts storslagenhet, där varje liten individuell händelse i livet höjs till skyarna. Episkt som in i helvete. Men också, en annan sida med en hel del innerlighet och personlighet.

Till exempel Adna härifrån Göteborg. En klassisk singer / songwriter som sjunger från hjärtat, med rätt mängd inåtvändhet och personligt tilltal. Här är hennes senaste singel ”The Prettiest”. Se henne nästa vecka tillsammans med oss, när vi ersätter Peace & Love och Siesta! på Jazzhuset, som om det aldrig finns någon festivaldöd.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s