Ge Hit Mixen Vol. 16: Azure Blue

Gehitmusiken —  3 juli, 2013 — 1 kommentar

mixomslag-azure-blue2

Näst upp att bidra till vår mix-serie är en av Sveriges just nu grymmaste soloartister, Tobias Isaksson, Azure Blue. Debutalbumet Rule Of Thirds är top tio på min lista över svenska album under 00talet. Hans musik kan jämföras med gammal new wave och new romantic, fast med en mer mogen attityd och känsla för lyrik, och också med nyare 80talsinfluerade band som Chromatics och M83. Ja, ni förstår, det är mycket analogsyntar och vackra melodier vi har att göra med. Musik som kommit att omfamnas av kritiker som en föregångare till vågen av så kallad drömpop härifrån Sverige, med en annan Hybris-signering, Postiljonen, i spetsen. Sedan debuten har han släppt en rad enastående singlar som utvecklat konceptet, bland annat ett fantastiskt samarbete med den nya talangen Julia Vero i ”The Road I Know”. Han har nyligen blivit upptagen av bokningsjätten United Stage, så vi lär ju se mer av Tobias live framöver.

Tills vidare får ni lyssna sönder denna underbara mix. Tobias Isaksson beskriver inspirationen bakom den såhär: ”På vägen hem från en fantastisk vecka i New York låg jag och snoozade på flyget till New Orders ‘Your Silent Face’. Varje gång jag vaknade gick jag tillbaka till den igen. Det pågick i åtta timmar och var bästa flygresan någonsin. Nu är den sommarens låt för mig tillsammans med Robert Hood som fått två låtar på mixtapet. Eftersom jag är petig med detaljer kunde jag inte låta bli att pilla lite på låtarna. Jag har spelat lite analogsynth här och där. ‘Your Silent Face’ blev rent av en edit. Trevlig sommar från Azuren.”

Som ni vet är jag ju DJ och ganska så jävla kär i nutida elektronisk dansmusik. Kan ni tänka er hur mycket jag älskar denna mixen då? Robert ****** Hood, Pearson Sound, Kuedo, The Abstract Eye. Tillsammans med den där underbara remixen av Karl X Johans ”Get It All” blir detta nära nog en romantisk resa.

Utöver mixen får ni alltså först här på Ge Hit Musiken höra och ladda ned helt nytt material från Azuren. Nämligen denna fantastiska edit av min absoluta favoritlåt av New Order, ”Your Silent Face”. En edit som hade gett mästaren Todd Terje själv rysning efter rysning. Lyssna / ladda ned ”Your Silent Face (Azure Blue Summer Of No Love Edit)” gratis nedan!

Bojan Buntic

1. Robert Hood – The Exodos
2. The Abstract Eye – I Feel It In My Forehead
3. Space Dimension Controller – Transatlantic Landing Bay
4. Robert Hood – Motor City
5. Pearson Sound – Figment
6. Kuedo – Truth Flood
7. Karl X Johan – Get It All (Azure Blue Remix)
8. New Order – Your Silent Face (Azure Blue Summer Of No Love Edit)

MIX:

Your Silent Face (Azure Blue Summer Of No Love Edit): Your Silent Face (Azure Blue Summer Of No Love Edit)

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Bästa Nya Låt: Azure Blue – ”Sunset” « GE HIT MUSIKEN - september 20, 2013

    […] Tungt som in i helvete och långt ifrån etablerade drömpop-schabloner. Lyssna nedan på ett popsymfoniskt vrål. (lyssna även på den exklusiva mixen Tobias gjorde för Ge Hit Musikens mixserie Ge Hit Mixen, samt en Azure Blue-edit på New Orders ”Your Silent Face”) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s