Les Big Byrd: ”They Worshipped Cats”

Gehitmusiken —  12 juli, 2013 — Lämna en kommentar

höga nord 002 they worshipped cats

Göteborgs Höga Nord Rekords levererar. Vi är inne på etikettens andra släpp nu och det är lika grymt, och psykadeliskt, som det förra. Les Big Byrd är ett band med medlemmar ur Teddybears STHLM, Ceasars, The Slaves och Fireside. Hur ska man beskriva dem? Själva citerar de poptrollkarlen Mattias Alkberg i sin bio, en dikt om människor i rymden, och de gör, som ni kan förstå, spacad rymdrock, med djup och svärmiska syntmelodier, en jävla massa dist, eko och wahwah, atmosfär och kaos. Och det är riktigt najs. Lyssna på ”They Worshipped Cats”, från They Worshipped Cats/Indus Waves första singeln från deras debutalbum som kommer i höst.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s