Bästa Nya Låt: Yung Lean – ”Lemonade (ft. Baba Stiltz)”

Gehitmusiken —  20 juli, 2013 — 1 kommentar

yung lean lemonade feat baba stiltz

”I was supposed to play two weeks ago and I couldn’t go because they said I was too young.” Säger Yung Lean i en intervju i Noisey. Japp, denna rappare från Södermalm är bara sexton år. Han är med i Stockholms hiphopkollektiv Sad Boys. Han idoliserar Future, hatar Macklemore. Han vill bo i Miami, eller Brooklyn, och producera musik. Twerka hela livet.

Nu har han släppt sin debutmixtape Unknown Death 2002 via New York-etiketten, Mishka. Det är en fullständigt briljant kollektion av skev, alternativ, helhjärtat skruvad hiphop av den knäppaste sorten. Men den är inte bara konstig, utan även jävligt välgjord. På ”Lemonade (ft. Baba Stiltz)” hör vi ett alldeles säreget, chillaxat flow som låter som — gyllene diarré. Det liksom bara glider ut och glänser.

Låten handlar om lemonad, droger och kärlek. Och musiken är drogad, hög på slö kärlek och speedad på lemonad. Den är producerad av Yung Sherman, med hans karakteristiska soffliggarsound, och gästas av ingen annan än Baba Stiltz. Inom vissa kretsar är dessa likvärdiga med Kanye Wests stjärngäster.

Bojan Buntic

Annonser

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Skivrecension: Avicii – True « GE HIT MUSIKEN - september 13, 2013

    […] genre i barnsäng? Eller BORDE den inta ha gjort det, när det görs så jävla mycket grym pop, skruvad ny hiphop, och så jävla tung klubbmusik idag, i underjorden? Jag är provocerad. #True är så sanslöst […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s