Live: Anton Kristiansson på Pustervik

Gehitmusiken —  3 augusti, 2013 — Lämna en kommentar

Anton Kristiansson Pustervik 1

 

Anton Kristiansson. Grabben som blandar rap och indiepop, och som dessutom får det att gå ihop. Jag ser honom live för fjärde gången, denna gång hans sista spelning för i år: Klubb Instant Pustervik. Det här är mitt place. Och tydligen också Antons. Rappen är tightare än tidigare och tempot en aning ösigare. Hans texter är nästan obehagligt ärliga. I ”Leka Leva”, första singeln från andragivet Fred på jorden, berättar han om hur alla kan få dig men ingen kan ha dig, hur han hoppas att vi brinner ut innan vi rinner ut och hur han vill att livet för alltid ska förbli så här – en lek. Och när jag står där längst fram, med ett dussintal packade människor bakom mig, känns det faktiskt lite som en lek. Speciellt för dem som inte kommer att komma ihåg någonting nästkommande dag.

Vilken jävla lek, men en förbannat bra sådan. För livat och lekfullt är det minsann i publiken. De dansar som när ett barn ser årets första snö, eller som majoriteten av befolkningen gör när lönen är inne på kontot. De håller tydligen med Mr. Kristiansson: Ett liv är för kort för att inte dansa. Words to live by. Martin Elisson (Hästpojken) och Niklas Von Arnold gästar kvällens spelning. Inte riktigt lika intressant som när Maja Milner från Makthaverskan och Iberia kör en feature på Tänk På Döden”, men close enough. Innan den obligatoriska encoren, som består av den Broder Daniel-inspirerade hiten ”Lilla London”, avslutar Anton med att säga att vi ses om ett år eller två. Jag hoppas innerligt att det inte dröjer så länge. För som även Anton själv så fint uttrycker sig: Du är knark, jag behöver mer.

 

JENNIFER LAST

(www.jenniferlast.se)


Anton Kristiansson Pustervik 2

anton kristiansson pustervik 3

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s