Bästa Nya Låt: Mountain Range – ”Untouchable”

Gehitmusiken —  6 augusti, 2013 — Lämna en kommentar


mountain range from you have I been absent in the spring

Christoffer Berg är en gigant inom produktion. Han har arbetat med bland annat The Knife, Fever Ray, Justin Timberlake, Shakira, José Gonzales, Massive Attack. Han var nyligen syntprogrammerare på Depeche Modes senaste album Delta Machine, ett mästerspel i modulärsyntar och ödslighet. Man skulle väl lätt kunna kalla Göteborgaren för en superproducent.

Han släpper nu musik under artistaliaset Mountain Range, via Göteborgsetiketten Aniara Recordings. På a-sidan har vi ett jävligt tungt minimalistiskt spår, med en grund i TR-808an, som en färd genom en mörk, mörk tunnel i en utomjordisk farkost. På b-sidan får vi en elegant övning i basgeometri, med sjukt snygga basgångar och skimrande syntar.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s