Live: Magna Mater på Pustervik

Gehitmusiken —  8 augusti, 2013 — Lämna en kommentar

Magna Mater2

Det började bli mörkt ute, men kanske fanns det liv någonstans i denna stad och kanske skulle det väckas något i mig inatt. Jag bestämde mig för att gå ut och ge det ett försök, dock skickade universum ut signaler som gjorde mig tveksam. Det första som händer mig när jag lämnat lägenheten är att Västtrafik spelar mig ett spratt och skapar ilska inom mig. Ingenting tidtabellerna visade stämde och spårvagnar bytte nummer med varandra som ledde till att jag fick ta omvägar för att nå min destination, Pustervik. Väl framme försvann ilskan och omvandlades till hopp igen! Här inne fanns det liv. Folk från överallt i Sverige och säkert andra delar av världen hade samlats här för att tjuvstarta Way Out West.

På scen idag var det Göteborgsbandet Magna Mater, nyligen signat på Alleycat Records. Efter att ha hört det lilla som fanns tillgängligt på deras Soundcloud så hade jag inga höga förväntningar på spelningen. Men allt förändrades när de väl steg upp på scen och ut ur högtalarna kom något av de bästa från psykedeliska rocken – de fem bandmedlemarna hade attityden och skickligheten för att blåsa bort alla Sveriges tidigare försök till att skapa inom genren. Tankarna förs tillbaka till mitten av 60-talet och band som The Jimi Hendrix Experience och Jefferson Airplane och med långa instrumentella delar, stämsång, solon, tempoväxlingar och tonartskaos, musik som jag vanligtvis inte fastnar för men som Magna Mater fick mig att röra min stela kropp till och njuta av varje sekund. Minnet for tillbaka till när jag var liten och ur pappas högtalare hördes Iron Butterfly, Pink Floyd, The Doors, The Beatles. Och även om man absolut skulle hata musiken så kan man inte ta ifrån dem att de är virtuoser. Favoritlåt från spelningen var Skogen med ett halverat tempo och stämsång som får hela Pustervik att kännas magiskt. Här försökte Vincent Vensal få publiken att sjunga med, men det försöket avslutades så snabbt att det aldrig hann bli allsång. Bandet tackar och försvinner bakom ridån och spelningen är över.

Aleksandar Buntic

Magna Mater 3

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s