Bästa Nya Låt: Volcano Choir – ”Comrade”

Gehitmusiken —  16 augusti, 2013 — Lämna en kommentar

volcano-choir-566x390

Ibland sitter man ensam i sin lägenhet och drömmer om att nya saker ska inträffa ens liv, och just då behöver man musik som kan förändra hela ens tillvaro. Jag har länge haft Justin Vernon och projektet Bon Iver som ett stort hjälpmedel vid sådana tillfällen, en drog jag behövt i mitt liv från tid till tid. Blickar tillbaka till Way Out West 2012 när jag stod vid Azalea scenen och hörde min favoritlåt ”The Wolves (act I and II)” och hör hela publiken skrika ut ”What might have been lost” i en loop på 20 minuter efter att bandet gått av scenen i hopp om att det aldrig skulle ta slut. Det är få ögonblick som inpräntats i mitt minne som just detta. Nu när Bon Iver projektet ligger nergrävt har Justin Vernon fokuserat på sina andra projekt. Ett av dessa är Volcano Choir, även de signade på Jagjaguwar, som han tidigare spelat in debutalbumet Unmap med. Nu håller de på med nya skivan Repave. I låten ”Comrade” kombineras de experimentella delarna från Volcano Choirs Unmap med det som Vernon har lärt sig under tiden i Bon Iver. Det finns lugna ambient partier, hooks i varje gitarrslinga, explosiv refräng och Justins fantastiska röst.

Aleksandar Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s