Ge Hit Electronic Summer 2013! Dag 1

Gehitmusiken —  29 augusti, 2013 — Lämna en kommentar

DSC_2548_

Torsdagskvällen innebär startskottet för Electronic Summer 2013 –  den växande synthfestivalen som äger rum på Brewhouse i Göteborg. Ikväll är det egentligen bara en liten förfest inför den fullspäckade synthhelgen. Good enough for me.

Jag är på plats redan när dörrarna öppnar, och hinner in precis i tid innan regnet börjar falla lite försiktigt och samtidigt ger luften den där härliga sommardoften. Det är inte så mycket folk, men tillräckligt för att det ska bli stämningsfullt. En buffé bestående av lite allt möjligt står uppdukad på ett långbord och jag plockar till mig själv en kycklingbit i väntan på kvällens första akt.

DSC_2577_

Duon kallas Alison. Punktliga. De går på scenen när min klocka slår om till 19. Jag har aldrig hört dem förut, men enligt mina synthvänner ska de vara helt okej. I en av låtarna sjunger de någonting om ”I just can’t get enough” – vilket för mina tankar direkt till världens bästa Depeche Mode. Alison bjuder på bra synthpop. Typiska synthslingor med en liten touch av disco på sina ställen. De pratar om att köra ett par covers.

– Ulf Lundell?, frågar hon och skrattar. Ett uppenbart skämt.
Publiken buar och stämmer in i kör:
– NEEEEEJ!
De tar till sig publikens åsikter och spelar istället ett par covers av Yazoo. Åh, så bra.

DSC_2617_

Det är dags för band två att entra scenen. Det är en bonus att Page denna torsdagskväll kör tre låtar från nya skivan – resultatet av att Planet R var tvungna att ställa in sin spelning. Att vi dessutom fick ett ex av plattan var ett stort plus i kanten. Jag tackar så innerligt. Eddies och Marinas gig är i lite långsammare tempo än vad de brukar bjuda på. Kanske är det svårt att komma igång och få med publiken på enbart tre låtar, men någonting är annorlunda från deras spelning på Electronic Summer förra året. Det låter inte lika glatt. Inte lika feel good. Men de håller mig intresserad och jag ser fram emot deras fullängdspelning imorgon.

DSC_2621_

Marina hinner knappt gå av scenen innan det är dags för henne att gå på igen. Hon har bytt kläder och frisyr, och dessutom bytt ut Eddie mot Julian. Julian & Marina, som alltså också är bandnamnet, har även de ett ganska långsamt tempo. Det passar perfekt till ljuset och de präktiga kläderna. Hela showen känns nästan lite som en teater. Julian har en typisk musikalröst och skulle passa perfekt till vilken Disneyfilm som helst (tolka det hur ni vill, jag tycker att det är en komplimang). De kör ett par låtar och kommer sedan in i något tråkigt mellanparti. Det känns inte som att det händer någonting och de underhåller mig inte spelningen igenom. Som en räddning avslutar de dock med en riktig ösig och mäktig dänga som alla på plats verkar falla pladask för.

Jag går hem med ett leende på läpparna. Den här helgen kommer att bli fantastisk. Välkommen till Electronic Summer 2013!

Jennifer Last

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s