By Coastal Café: ”In The Morning”

Gehitmusiken —  7 september, 2013 — Lämna en kommentar

Coastal Café Yvette Zeon Light Kassett

By Coastal Café är ett band ifrån Växjö som var aktivt från 1996 till 2000. De lirade lo-fi pop perfekt för intimiteten hos ett kassettband. De utmärker sig genom sin närhet och spontanitet. Korta låtar som vill mysa i sängen, ett kollegieblock fyllt med tonårslyrik på nattduksbordet. Som sångaren / gitarristen Martin Lilja beskriver det: ”Allt vi gjorde spelade vi in även om det inte användes. Det var lite som att fota utan filmrulle.”

Musiken som kom med på den nya kassetten Yvette, på Zeon Light Kassett, är ”ungefär hälften utgivet och den andra hälften uppgrävt ur en pappkasse.” Den påminner mig om Daniel Johnstons amatörkassetter, glimten i ögat hos Sonic Youth, och typ Belle & Sebastian. 24 låtar på 31 minuter, varje låt omkring en minuts värme och leenden, en minut mellan dröm och verklighet.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s