Bästa Nya Låt: Azure Blue – ”Sunset”

Gehitmusiken —  20 september, 2013 — Lämna en kommentar

Azure Blue Sunset 2

Mitt fabbospår på Azure Blues nya skiva Beyond The Dream’s There’s Infinite Doubt (via Hybris i oktober) är också det mörkaste, det som givetvis också är mest techno. En isig solnedgång över en relation som gått åt helvete, i havets mörkaste blå, i neonet, i natten, på den ensligaste stadsgata någonstans på andra sidan Atlanten. Min kärlek till denna enastående singel delas av Claes Björklund från iamamiwhoami, som är medproducent. 

På PSL skriver Tobias Isaksson om bakgrunden till låten:

Det är en sorgsen text som handlar om ett komplext breakup. Om två människor som inte längre bor ihop och som nu träffas och ska avgöra om de är tillsammans eller inte. Den pessimistiska titeln ”Sunset” pekar lite åt vilket håll det är på väg. Hela skivan handlar om en kamp för kärleken och hur det till slut blir ett misslyckande.

Låten lyckas fånga den obeveklighet som finns i ett förhållande som är på väg åt det hållet, den där kylan kryper in och går in i märgen. Isaksson har valt att gestalta denna sida av kärleken med kalla, kalla syntar och ljudatmosfärer från detroit-techno och The Knifes arktiska ljudlandskap. Så lite vild djungelfunk på 80talsbeatet så får du en frenetisk resa mot slutet av ett förhållande.

Tungt som in i helvete och långt ifrån etablerade drömpop-schabloner. Lyssna nedan på ett popsymfoniskt vrål.
(lyssna även på den exklusiva mixen Tobias gjorde för Ge Hit Musikens mixserie Ge Hit Mixen, samt en Azure Blue-edit på New Orders ”Your Silent Face”)

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s